Lazar Gojković vakcinacija Valjevo

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je danas primio prvu dozu kineske vakcine Sinofarm i tom prilikom još jednom pozvao sugrađane da se što pre vakcinišu.

– Mi u Srbiji imamo privilegiju da možemo da biramo između četiri kvalitetne vakcine i da ih ima u dovoljnim količinama, tako da više nije potrebno ni zakazivanje. Dok mnogi strani državljani dolaze u Srbiju da prime vakcinu, predsednik Republike Aleksandar Vučić i naša Vlada su omogućili da svako brzo i lako primi vakcinu.

http://www.blic.rs/

Naši stariji sugrađani su imali prioritet i disciplinovano su se odazvali vakcinaciji. Sada je vreme da i mi mlađi što pre budemo vakcinisani, jer samo tako možemo konačno zaustaviti širenje korona virusa. A to znači da se što pre možemo vratiti normalnom životu, radu, izlascima, što priznaćemo, najviše nedostaje upravo mlađima – rekao je nakon vakcinacije gradonačelnik Valjeva.

Vakcinacija u Valjevu se uspešno obavlja u hotelu “Grand”, a Dom zdravlja Valjevo je obavestio građane da vakcinalni punkt u hotelu “Grand” neće raditi za uskršnje praznike – od petka do ponedeljka. Građani kojima je termin za revakcinu u petak treba da dođu u ponedeljak u prvu smenu, a revakcinacija od subote i nedelje prebacuje se za utorak u prvoj smeni (od 8 do 13.30 časova). Sugrađani kojima su termini za revakcinu u ponedeljak i utorak primiće je istog dana, ali u popodnevnoj smeni – od 14 do 20 časova.

http://www.blic.rs/

Revakcinacija meštana Miličinice je u subotu 1. maja u zgradi osnovne škole. Služba polivalentne patronaže će davati drugu dozu u kućnim uslovima svim prazničnim danima osim nedelje. Patronaža će posle uskršnjih i prvomajskih praznika krenuti i sa davanjem prve doze Sinofarma na terenu za prijavljeno stanovništvo. U toku sledeće nedelje drugu dozu primiće i meštani Vragočanice u zgradi škole.

Na vakcinalnom punktu Doma zdravlja u hotelu “Grand” ima još 240 doza Sputnjika V za imunizaciju bez prethodne prijave kod e-Uprave. Od utorka 27. aprila je počela imunizacija bez zakazivanja termina vakcinom Sinofarm, trenutno je na raspolaganju 1.470 doza.Zaključno sa 27. aprilom Dom zdravlja Valjevo je potrošio 31.631 dozu vakcina protiv korona virusa različitih proizvođača. Obe doze primilo je 13.521 osoba, dok je njih 4.589 započelo proces imunizacije prvom dozom, piše leparečvaljeva.

Najviše je dato Sinofarma – 21.335, zatim Fajzera – 4.156, Sputnjika V prva doza 2.987 i druga doza 2.469, dok je vakcine AstraZeneka aplicirano 684.

Radno vreme KOVID ambulanti u Novom naselju (odrasli) i na Petom puku (deca) za vreme praznika, od petka do utorka, biće od 8 do 20 časova. U centralnoj zgradi Doma zdravlja biće organizovano dežurstvo od 8 do 18 časova.